székhelyszolgáltatás

Hogyan lehet legális az iparűzési adó mentesség?

Közzétéve
2016.08.09.

Sokszor belefutottunk már ebbe a kérdésbe, ami érthető is, hiszen minden tudatos cégvezető először a törvényi kötelezettségeket és előírásokat veszi figyelembe, bármilyen üzleti döntést is hozzon.

Az iparűzési adó egy helyi adó, így azzal az illetékes helyi önkormányzat rendelkezik, a törvényben kapott felhatalmazás alapján, melyet az illetékességi területen szedhet. Ilyen helyi adó az IPA-n kívül pl: az építményadó, telekadó, luxusadó, kommunális adója, vagy az idegenforgalmi adó.

Helyi adó megállapítása az önkormányzat feladata, különleges tulajdonsága, hogy nem kötelező egyiket sem kivetnie, így annak beszedéséről is az önkormányzat dönt.

Magyarország legtöbb településén 2 %-os az iparűzési adó. Azonban olyan települések is léteznek, amelyeken ez az adó 0 %-os, így azoknak a vállalkozásoknak, akiknek ott van a székhelye, egyáltalán nem kell ezt az adónemet befizetni, mint például Csomádon sem.

Az erről szóló helyi rendeletet megtalálja Csomád honlapján.

Csomád az elsők között csatlakozott az ipa-mentes településekhez, akkor, amikor a törvények erre lehetőséget biztosítottak. Ennek már több mint 8 éve. Azóta az itteni székhellyel rendelkező vállalkozások szinte felvirágoztatták a falut: van, aki a munkanélküliséget csökkentve, van, amelyik az egyéb adók befizetésével növelte az önkormányzat bevételeit.

Hogy Ön is meggyőződjön Csomád dinamikus fejlődéséről, kérem, látogassa meg a község honlapját: www.csomad.hu

Ahogyan az a már korábban tisztáztuk a hatályos magyar törvények értemében, székhelyét minden vállalkozás maga választja meg.
Vállalkozásunkat nem csak a nyugodt, rendezett légkör miatt tettük erre a településre, hanem azért is, mert ügyfeleink számára a lehető legjobb lehetőségeket szerettük volna megteremteni. Ezért választottunk Budapesthez közeli (kb. 12-15 km), ipa-mentes települést székhelyszolgáltatásunk színhelyéül.

(Írta: Kovács Anett,
Company Assistant Service Kft.)

Nézze meg, milyen egyéb előnyeink vannak még, amelyekkel vállalkozását fejleszteni tudja!

További bejegyzések: